Voorstellen

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Corine Langes en vestigingsmanager in opleiding bij KSH Kinderdagverblijf De Kleine Vriendjes in Rotterdam. Ik ben verantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit en het dagelijks reilen en zeilen binnen mijn vestiging en zal daar waar nodig bijspringen bij de werkzaamheden op de verschillende groepen die mijn vestiging heeft. Voor mijn team ben ik op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers.

Best raar dat ik je zo persoonlijk deze brief schrijf, maar ik bedacht mij ook dat ik met mijn collega’s meer tijd door breng dan met mijn eigen familie en vrienden. Daarom neem ik je nu een dagje mee in mijn werkzaamheden en het team waarmee ik samenwerk, zodat je weet waarom mijn hart sneller gaat kloppen op moment ik het over mijn werk bij de Kleine Vriendjes heb.

Een dagje in het leven van Corine

Als ik voor de deur van het mooie authentieke pand waarin mijn kinderdagverblijf gevestigd is sta, slaat mijn hart al een keertje over. Trots ben ik op deze mooie plek in het centrum van Rotterdam, waar ik mijn auto bij het pand kan parkeren.
Bij binnenkomst zijn mijn collega’s van de vroege dienst al druk in de weer. Zij hebben het pand geopend, zorgen ervoor dat de babygroepen er netjes uitzien en de was al aangezet wordt. Vervolgens wordt de dag begonnen op de babygroep en verwelkomen mijn collega’s de kinderen die worden gebracht. Om 7.45 uur komen de volgende collega’s binnen en neemt ieder de kinderen mee naar hun eigen groep. Fijn dat ze er zijn, onze babygroepen, verticale groepen én de peutergroep zijn namelijk goed bezet.
Voor mij is dit een mooi moment om een rondje langs alle groepen te maken en de collega’s te begroeten. Te horen of er nog bijzonderheden zijn en als er behoefte is om even te sparren.

De collega’s gaan na mijn begroetingsrondje verder met het dagprogramma welke bestaat uit fruit eten, voor de baby’s wellicht een slaapmoment, spelen, lezen en andere (thema) activiteiten. Tussen de middag is er voor alle kinderen een warme maaltijd. Dit is voor de kinderen even een rustmoment, voordat zij na het eten lekker gaan slapen of rusten op een stretcher. Mijn collega’s hebben dan even de tijd om activiteiten voor te bereiden, de verhaaltjes van de kinderen bij te werken en zelf ook te genieten van een welverdiende pauze, waarna er gestart kan worden met het tweede gedeelte van de dag vol met leuke activiteiten.

Terwijl ik bezig ben op kantoor, staat de deur altijd open voor ouder(s) en collega’s.
Ik houd mij bezig met de 4 wekelijkse werkoverleggen die de collega’s hebben ingevuld en bespreek dit met de desbetreffende groep. Er is ruimte voor je eigen ideeën, dus schroom niet om dit tijdens het werkoverleg te delen! Wanneer mijn collega’s een oudergesprek moeten voeren, kan ik hen hierin ondersteunen waar nodig. Ook zal ik ervoor zorgen dat de roosters op tijd gemaakt worden en zichtbaar worden voor de collega’s, zodat je weet waar je voor die week aan toe bent.

Bij De Kleine Vriendjes sta je nergens alleen voor en kan je ondersteund worden door je collega’s en door mij. We zijn een team en zoeken dan ook een echte teamplayer!

Ik haal mijn inspiratie uit kleine dingen, spar graag met mijn collega’s over nieuwe activiteiten die we de kindjes van 0 tot 4 jaar kunnen en willen bieden. Met de nodige humor vullen we elkaar daarbij aan en dagen elkaar uit. Waar we al brainstormend tot de meest vette ideeën komen en deze tot uitvoering willen brengen. Want hoe leuk is dat je als kinderopvang net even iets anders bent dan al die andere.

Wil jij ook werken in de kinderopvang?

Als ik dit schrijf ben ik trots op mijn team! Wil jij hier ook graag onderdeel van uitmaken?
Wil je meer weten over mijn vestiging en de functies die we hebben, kijk dan op www.werkenbijksh.nl en kijk waar jouw hart sneller van gaat kloppen.
Ik nodig je graag een keer uit het mooiste kinderdagverblijf van Rotterdam.

Liefs Corine

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter

vakanties