KSH KDV De Kleine Vriendjes

De vestiging van het kinderdagverblijf De Kleine Vriendjes bevindt zich in een authentiek pand aan één van de mooiste lanen van Rotterdam “de Mathenesserlaan”. Eenmaal binnen wordt u verwelkomd door de knusse ambiance van een oud pand.

Kinderdagverblijf De Kleine Vriendjes is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Er zijn 5 groepen verdeeld over de begane grond en de twee verdiepingen namelijk:

  • Babygroep, de Nijntjes met 12 kinderen (afhankelijk van aantal baby’s) van 0 tot 24 maanden.
  • Babygroep, de Kabouters met 8 kinderen (afhankelijk van aantal baby’s) van 0 tot 24 maanden.
  • Verticale groep, de Egeltjes met 12  kinderen van 0 tot 4 jaar.
  • Verticale groep, de Uiltjes met 9  kinderen van 0 tot 4 jaar
  • Peutergroep, de Beertjes met 16 peuters van 2 tot 4 jaar.

De groepen op de verdiepingen zijn verbonden door een karakteristieke houten trap die een extra leuning heeft zodat zelfs de allerkleinsten van ons de trap kunnen belopen. De hal en de zijkanten van de trap worden regelmatig versierd door de knutselwerkjes of de foto’s van de kinderen.

 Aan de achterkant van het gebouw bevindt zich een natuurspeeltuin. Als het weer het toe laat gaan we met de kinderen dagelijks naar buiten, daar kunnen de kinderen lekker rennen, fietsen, krijten en spelen in het beekje, zandbak, keukentje. Tevens is er een afgescheiden babyhoek aanwezig.

 Op de Kleine Vriendjes wordt dagelijks met de kinderen warm gegeten. De maaltijden zijn deels biologisch en deels vers (d.w.z. zonder conserveringsmiddelen) en worden geleverd door de leverancier “madaga”.

Het menu voor de gehele week hangt inzichtelijk voor ouders in de hal van de vestiging. Er wordt rekening gehouden met allergieën, diëten en voedingsadviezen die horen bij de bepaalde leeftijden.

 Op de groepen worden de ouders en verzorgers verwelkomd door een team van enthousiaste pedagogisch medewerkers. Iedere stamgroep heeft maximaal drie vaste pedagogisch medewerkers.

Op De Kleine Vriendjes werken we met het ontwikkelings-, stimuleringsprogramma  Ben ik in Beeld. Deze methode is ontwikkeld om gericht te werken aan de ontwikkeling van kinderen. Zij biedt – onder meer door het gebruik van de videocamera- een toegankelijke en op de praktijk gerichte werkwijze, die aansluit op de brede ontwikkeling van kinderen. Ben ik in beeld is samen met de methode Puk een erkent VVE programma (Voor- en vroegschoolse educatie). Puk is het peutergedeelte van de Methode Puk en Ko.

 Wij werken heel het jaar door met thema’s. Om de taal bij de kinderen te stimuleren worden er bijpassende woorden gekoppeld aan een thema. Deze woorden komen terug in allerlei activiteiten zoals liedjes, boeken, knutselactiviteiten etc. Tijdens deze zes weken versieren de pedagogisch medewerkers met de kinderen de groepen, zodat het thema herkenbaar en duidelijk is. Aan het einde van de zesde week wordt ieder thema afgesloten met een  leuke ouderactiviteit.

 Ieder jaar organiseert De Kleine Vriendjes een groot uitstapje naar diergaarde Blijdorp of de kinderboerderij. Gedurende de rest van het jaar gaan wij regelmatig op uitstapje naar het theater, speeltuin of gezellig met de kinderen een stukje wandelen.
Ook worden er regelmatig professionals uitgenodigd voor het geven van workshops. Voorbeelden hiervan zijn o.a. yogalessen en peuterdans.

Als u een kinderdagopvang zoekt en u bent geïnteresseerd geraakt in De Kleine Vriendjes, bel ons gerust om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij willen u graag de sfeer bij De Kleine Vriendjes laten proeven en al uw vragen beantwoorden.

KSH KDV De Kleine Vriendjes 
Mathenesserlaan 183
3014 HA  ROTTERDAM
T : 010-2251220
LRK 181889250
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
KSH KDV De Kleine Vriendjes
Mathenesserlaan 183
3014 HA Rotterdam
Nederland