Vroege voorschoolse educatie via KSH Kinderopvang

Kinderen die op het kinderdagverblijf al zijn voorbereid op de stap naar de basisschool, hebben een voorsprong op hun klasgenootjes. Daarom maken we bij KSH Kinderopvang al vroeg een begin met die overstap. We werken daarvoor met een programma dat de ontwikkeling van kinderen stimuleert: ‘Ben ik in beeld’. Een onderdeel van het programma is ‘Puk & Ko’. Samen met de handpop Puk beleven de kleuters leuke avonturen. Zo raken ze meer vertrouwd met taal en leren ze zelfs al een beetje rekenen.

Ook houdt het programma rekening met eventuele verschillen in de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen met een taalachterstand maken daardoor sneller vorderingen. En kinderen die juist al heel taalvaardig zijn, vinden voldoende uitdaging.

Het stimuleringsprogramma is weer onderdeel van het registratie- en observatiesysteem waar al onze vestigingen mee werken. Dit systeem geeft je een goed inzicht in de vorderingen van jouw kind. Voor onze pedagogisch medewerkers is het weer een handig hulpmiddel om kinderen waar nodig verder te stimuleren in hun ontwikkeling.

‘Ze weten hier precies uit welk boekje James graag voorgelezen wil worden’

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter