Meer over het veiligheids- en gezondheidsbeleid van KSH Kinderopvang

Sinds 2018 kent KSH Kinderopvang een veiligheids- en gezondheidsbeleid. Het doel van het beleid is om kinderen, medewerkers en ouders een veilige en gezonde speel- en leefomgeving met minimale risico’s te bieden. Het beleid wordt continu geactualiseerd en bijgewerkt. Zo blijven we scherp en hebben we ook bij veranderingen in de omgeving of situatie een actueel beleid, zoals bij verbouwingen of veranderingen in de inrichting.

We kunnen met dit plan niet alle incidenten voorkomen. Er kan altijd iets misgaan. Daarom vinden we het belangrijk dat we naast een actueel beleid ook kinderen leren om op een goede manier met risico’s om te gaan. Het zijn leermomenten die zij ook thuis kunnen toepassen. Mocht je aanvullingen hebben of tegen iets aanlopen dat in het beleid moet worden opgenomen, dan horen we dat graag. We staan altijd open voor suggesties om het verblijf nog veiliger en gezonder te maken. Het actuele beleid is voor onze medewerkers, ouders/verzorgers en belanghebbenden altijd op de vestiging beschikbaar en inzichtelijk of op te vragen bij het management.

Om het beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid te bewaken heeft KSH Kinderopvang kwaliteitsmanagers. Zij zijn ervoor verantwoordelijk om de kwaliteit op het gebied van het beleid en de uitvoering ervan te controleren, bij te stellen en te handhaven. De kwaliteitsmanagers informeren de organisatie periodiek over verbeteringen in het beleid. Het management van KSH Kinderopvang evalueert tenminste eenmaal per jaar dit beleid.

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter