KSH KDV Wereld op Zuid

Kinderdagverblijf de Wereld op Zuid is gevestigd op een bijzondere locatie in de Rotterdamse wijk Zuidwijk waar ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. Een wereld waarin veiligheid en respect heel gewoon zijn. Een wereld waar kinderen opgroeien tot wereldburgers, die vertrouwen hebben in zichzelf en in de toekomst. Wij zijn de Wereld op Zuid.

De visie van KSH “Het moet gewoon leuk zijn” zie je overal terug. Kinderen kunnen kiezen uit diverse hoekjes waar ze heerlijk kunnen spelen, afgestemd op hun belevingswereld. Denk bijvoorbeeld aan een huishoek, leeshoek en constructiehoek of een baby hoek waar de baby’s ongestuurd kunnen kruipen en spelen. Ook kunnen de kinderen kunnen aan tafel puzzelen, met lego spelen of een auto baan maken. Jaarlijks wordt er een workshop aangeboden aan de kinderen zoals hebben de kinderen al kunnen genieten van peutervoetbal en peuterdans.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om ouders te betrekken bij de thema’s die wij doen met de kinderen. Zo hebben ouders ter afsluiting van het thema “eet smakelijk” eetbare egels kunnen maken op de groep en heeft er een ouder die arts is de kinderen mogen vertellen over zijn beroep tijdens het thema “Hatsjoe”.

Speerpunten

Enkele speerpunten van onze dagopvang:

 • Aanbod van VVE programma Uk en Puk.
 • Ervaren professionele medewerkers.
 • Terugkerende jaarfeesten.
 • Jaarlijkse uitstapjes (o.a. Blijdorp uitstapje).
 • Ruime openingstijden.
 • Lekker fit locatie.
 • Een prachtige, uitdagende buitenruimte.
 • Luiers, maaltijden, tussendoortjes, babyvoeding en Avent of DR. Brownfles zijn in de kosten inbegrepen.
 • Warme maaltijden: Bij de Wereld op Zuid wordt dagelijks met de kinderen warm gegeten. De maaltijden zijn deels biologisch en deels vers (d.w.z. zonder conserveringsmiddelen) en worden geleverd door de leverancier “madaga”. Er wordt rekening gehouden met allergieën, diëten en voedingsadviezen die horen bij de bepaalde leeftijden.
 • Een fijne doorstroom naar de buitenschoolse opvang gevestigd in het zelfde pand.

Programma

VVE

Op KSH Kinderdagverblijf de Wereld op Zuid wordt er op iedere groep gewerkt met het VVE programma ‘Ben ik in Beeld’. Dit programma draagt bij aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen en richt zich speciaal op de taalontwikkeling. Hiernaast wordt gewerkt met de handpop Puk. De activiteiten uit het programma Uk en Puk maken deel uit van een thema. U kunt hierbij denken aan thema’s zoals: ‘Hatsjoe!’, ‘Eet smakelijk!’ en ‘Reuzen en Kabouters’. Thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Tijdens een thema, welke gemiddeld 5 weken duurt, behandelen wij alles wat met het thema te maken heeft: we lezen prentenboeken over het thema, spelen rollenspellen rondom het thema, knutselen over het thema en werken wij met woordkaartjes. Op deze woordkaartjes staan woorden welke gedurende het thema veelvuldig herhaald worden.

Lekker fit!

KSH kinderdagverblijf de Wereld op Zuid is sinds november 2016 een gecertificeerde Lekker Fit! locatie. De pedagogisch medewerkers hebben hiervoor trainingen gevolgd en de vestiging heeft een eigen beweeg- en voedingscoach. Rotterdam Lekker Fit! (0-4 jaar) is een programma van de gemeente Rotterdam om Rotterdamse kinderen fitter te maken. “Fitte kinderen zitten lekkerder in hun vel, doen beter mee en blijven ook in de toekomst vaak gezonder”. Samen met ouders zorgt KSH kinderdagverblijf de Wereld op Zuid als Lekker Fit! locatie voor een gezonde leefstijl bij het jonge kind. Voorbeelden van Lekker Fit! activiteiten kunnen zijn: elke dag actief spelen en bewegen, water drinken, groente en fruit zaaien en oogsten in onze eigen moestuin en gezond trakteren. Daarnaast krijgen de kinderen van KSH Kinderdagverblijf de Wereld op Zuid vijf dagen per week een warme maaltijd (lunch) aangeboden.

Openingstijden

KSH KDV de Wereld op Zuid is van maandag t/m vrijdag geopend van 6.30-19.00 uur. De locatie kent geen sluitingsdagen behalve de officiële feestdagen, zoals Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Opvangvormen

KSH KDV De Wereld op Zuid biedt dagopvang aan kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar.

Basisgroepen

OP Kinderdagverblijf WOZ zijn er vier groepen namelijk:

 • Babygroep de Wolkjes voor 8 kinderen van 0-2 jaar.
 • Peutergroep de Sterretjes voor 16 kinderen van 2-4 jaar.
 • Verticale groep de Zonnetjes voor 12 kinderen van 0-4 jaar.
 • Verticale groep de Maantjes voor 12 kinderen van 1-4 jaar

Locatie

Kinderdagverblijf de Wereld op Zuid is gevestigd in de Rotterdamse wijk Zuidwijk.

Kidsclub

Op de locatie is ook KSH Kidsclub Wereld op Zuid gevestigd. Dit een buitenschoolse opvang voor kinderen die naar de basisschool gaan (4-13 jaar).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
KSH KDV Wereld op Zuid
Schere 39
3085 DT Rotterdam
Nederland