Werken en leren bij KSH Kinderopvang

Wij van KSH willen graag bijdragen aan het opleiden van mensen in het vak. Zo heeft Kindcentrum De Stelberg in samenwerking met het Albeda College een leerwerkplaats gestart. Het doel hiervan was om studenten de directe koppeling tussen theorie en praktijk te laten ervaren. De studenten konden op deze manier in een vroeg stadium van de opleiding leren in de praktijk. Ze volgden lessen van onze pedagogisch medewerkers. Dit was voor beide erg waardevol. Onze pedagogisch medewerkers werden weer bewust van op de wijze waarom zij op een bepaalde manier handelen.

Dat het traject succesvol was is ook te zien aan onze nieuwe collega. Voor Sophie Boudestijn was door het traject snel duidelijk dat zij een hart had voor de kinderopvang. Het leren en direct in de praktijk brengen van de theorie heeft zij als erg prettig ervaren en kan dit iedereen aanraden. Wij zijn daarom ook erg blij dat zij nu onderdeel is van het team van KSH.

De leerwerkplaats is bij beide partijen erg goed bevallen, daarom gaan wij hiermee door. In het nieuwe schooljaar start namelijk de eerste leerwerkplaats ‘Kind professional’. Dit is een combi-opleiding waarmee studenten in drie jaar tijd twee diploma’s op MBO niveau 4 kunnen behalen. Hiernaast starten er bij De Stelberg ook leerwerk plaatsten voor de opleiding Onderwijsassistente. Wij spreken van een geslaagd project!

Typ hier je zoekopdracht en druk op enter