Hoe kunnen we helpen?

Categorie├źn

Sociaal – emotionele veiligheid

U bent hier:
<<< Terug naar vorige pagina

Voor kinderen en ouders zijn er in de kinderdagopvang, de tussenschoolse opvang en de Kidsclubs herkenbare, duidelijke, vaste uitgangspunten die worden gekenmerkt door:

  1. De rol van pedagogisch medewerker in bejegening, communicatie en in de omgang bij de verzorging en emoties van kinderen.
  2. De indeling van de groepen in basisgroepen, open deurenbeleid, herkenbaarheid, ontwikkelingsgericht werken en wennen.
  3. Corrigeren en stimuleren; pedagogisch medewerkers staan naast het kind in plaats van boven het kind, er zijn afspraken en regels en er is aandacht voor het voorkomen van pesten.
  4. Contact en samenwerking met de ouders vindt plaats tijdens; kennismakingsgesprek, dagelijks tijdens evaluaties breng- en haalmomenten, oudergesprekken, ouderavond, informatie-uitwisseling met derden en de oudercommissie.

Kinder Service Hotels werkt op alle vestigingen met een mentorsysteem. Dit betekent dat ieder kind gekoppeld is aan een pedagogisch medewerker. De mentor zal direct bij de intake aan de ouder worden medegedeeld zodat dit direct vanaf de eerste dag bekend is. Indien het kind een andere mentor toegewezen krijgt (door bijvoorbeeld wisseling personeel) zal dit vooraf besproken worden met ouders.

Was dit artikel behulpzaam?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Inhoudsopgave