Op de begane grond van gebouw de Middelburgt, midden op Plein 1953 in de wijk Pendrecht, is ons kinderdagverblijf gevestigd.
In dit recent verbouwde gebouw hebben wij 5 groepen:

  • 1 babygroep (kinderen van 0-2 jaar)
  • 3 verticale groepen (kinderen van 0-4 jaar door elkaar)
  • peutergroep (kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar)
  • Iedere groep is met een andere groep verbonden door middel van een verschoonruimte. Hierdoor is de saamhorigheid groot en kunnen kinderen makkelijk even bij elkaar ‘buurten’.

Op onze vestiging werken we met het VVE programma “Ben ik in Beeld”. Dit programma draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen en richt zich speciaal op de taalontwikkeling. Hiernaast wordt gewerkt met “Puk”, dit is het jongere broertje van “Ko” waar op vele basisscholen mee gewerkt wordt. De activiteiten uit het programma “Puk” maken deel uit van een thema. Je kan hierbij denken aan thema’s zoals: ‘Hatsjoe!’, ‘Eet smakelijk!’ en “Reuzen en Kabouters”. Thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.
Tijdens een thema, welke gemiddeld 5 weken duurt, behandelen we alles wat maar met het thema te maken heeft: we lezen prentenboeken over het thema, spelen rollenspellen rondom het thema, knutselen over het thema en werken wij met woordenlijsten. Op deze woordenlijsten staan woorden welke gedurende het thema veelvuldig herhaald worden.

Ons streven is om dagelijks naar buiten te gaan. De ene keer spelen we op ons speelplein voor de deur en een andere keer trekken we er met de bolderkarren op uit richting het bos, de speeltuin “Neeltje Jans” of de kinderboerderij. De peutergroep speelt ook dagelijks op ons dakterras.

Bijzonder trots zijn wij op de multiculturele samenstelling van ‘onze’ kinderen. Op dit moment spelen er dagelijks kinderen uit meer dan 20 verschillende culturele achtergronden in de diverse groepen. Voor zover mogelijk houden wij rekening met de (voedings-)wensen die deze culturen met zich meebrengen. Zo hebben we bijvoorbeeld halal vleeswaren voor de islamitische kinderen.

Daarbij zijn wij een “Lekker Fit” locatie. Dit is een initiatief vanuit de gemeente Rotterdam om alle kinderen een eerlijke start te geven. Dit houdt onder andere in dat wij de kinderen minimaal 30 minuten per dag beweegactiviteiten aanbieden. Deze activiteiten sluiten aan op het thema waar wij mee bezig zijn, waarin wij de kinderen op een speelse manier taal aanbieden. Ook betekent het Lekker Fit programma dat wij bewust bezig zijn met voeding. Zo krijgen de kinderen dagelijks vers fruit en rauwkost aangeboden, en bieden we vaker water en thee aan in plaats van de zoete siroopdrankjes.

Op de eerste verdieping is een KSH Kidsclub (BSO) gevestigd. Overdag, als de kinderen van de Kidsclub op school zijn, kunnen wij gebruik maken van hun ruimtes. Zo beschikken zij over een danszaal met spiegels, een grote kleuterruimte met poppen-, bouw- en autohoek.

Het contact met de ouder(s) en/of verzorger(s) vinden wij erg belangrijk. Wij maken graag tijd voor een gesprek tijdens de haal- en brengmomenten. Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een langer gesprek. Door het jaar heen organiseren wij diverse ouder inloopmomenten waarbij ouders kunnen deelnemen met hun kind(eren) aan een activiteit. Voorbeelden hiervan zijn: ‘een beauty ochtend’ , ‘het voorleesontbijt’ en ‘een kijkje in de kring’.

Bent u nieuwsgierig geworden? Maak dan nu een afspraak voor een rondleiding!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype