KSH Kidsclub Zwaluw

Opvang en onderwijs onder 1 dak!

Denken en werken vanuit het moderne begrip Integraal Kind Centrum. Door de nauwe samenwerking tussen KSH en de basisschool de Zwaluw zijn kinderen zowel onderling als bij de leerkrachten en pedagogisch medewerkers bekend. Samen worden er afspraken gemaakt. Er wordt hierdoor een doorgaande pedagogische lijn gecreëerd.

KSH verzorgt tevens voor basisschool de Zwaluw de buitenschoolse activiteiten. Dit is een programma-aanbod voor alle kinderen van de school. Er wordt gewerkt met workshopsprogramma’s gericht op diverse leeftijdsgroepen en ontwikkelingsgebieden. (Denk aan zwemles, sportclinics en muziek)

De Kidsclub

KSH Kidsclub de Zwaluw is een buitenschoolse opvang met plek voor 20 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voor al deze kinderen is er naast voldoende speelruimte, ook genoeg ruimte voor ontwikkeling op verschillende niveaus. Ieder kind is anders en kan op zijn manier een aanvulling zijn voor de groep. Op onze Kidsclub mogen kinderen gewoon ‘zijn’, zijn wie ze zijn, maar ook zijn wie ze graag willen zijn. De enthousiaste pedagogisch medewerksters staan open voor de ideeën van kinderen, niets is ons te gek! Kinderen die op onze BSO komen hebben keuzevrijheid in de activiteiten die zij doen en de kinderen met wie ze graag spelen. Ons doel is dan ook dat kinderen aan het eind van de dag zeggen: ‘Yes, volgende week mag ik weer naar de BSO!’.

KSH kidsclub de Zwaluw is geopend van 07.30 tot 18.30 uur en kent geen vakantiesluitingen en vangt kinderen op bij studiedagen.  Er is direct plaats voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Wij zijn momenteel geopend op maandag, dinsdag en donderdag, de overige dagen in overleg.

Ruimtes

Op de locatie  van KSH Kidsclub de Zwaluw zijn er diverse mooie ruimtes waar kinderen kunnen spelen ; De recreatieruimte met een kleuterhoek,  bouwhoek en gezellige zitplekken, een kinderkookcafé waar ze eten en kunnen koken, een theaterruimte waar ze kunnen toneelspelen of muziek maken, een kinderatelier waar ze zich al hun creativiteit in kwijt kunnen en waar diverse workshops worden gegeven etc. . Rondom het gebouw is er veel buitenspeelruimte waar ze kunnen spelen met een groot diversiteit aan faciliteiten waaronder, een grote zandbak, basketbalveld en skatebaan.

Bijzonder in onze Kidsclub (4-13 jaar)

  • Kinderkookcafé
  • Activiteiten- en recreatieruimte
  • Kinderatelier
  • Sport & Experience, een gevarieerd aanbod van workshops vol uitdaging, ervaring en beleving (Denk aan dans, judo, schaatsen en theater)
  • Elke avond warme maaltijdaanbod
  • Kinderkapper

De vestiging werkt samen met de basisschool de Zwaluw

(Onderwijs en Opvang onder één dak!):

Aan de rand van het dorp Nes aan de Amstel (Amstelveen), met uitzicht over de weilanden, veel speelruimte en groen. Vlakbij school ligt het Dorpshuis “De Nesse” waar culturele activiteiten plaatsvinden en waar ook het gymnastiekonderwijs wordt gegeven. Onze school is de enige school in Nes aan de Amstel en omgeving.

De school is veilig te bereiken met de fiets. Ook voor autoverkeer is de school goed te bereiken. Vanuit Amstelveen en Uithoorn rijdt er een bus (lijn 149).

De Zwaluw is echt een school “in het groen”. De omgeving nodigt als vanzelfsprekend uit tot ontdekken. In de lente halen we kikkerdril uit de sloot zodat de kinderen de ontwikkeling van dril tot kikker kunnen bestuderen. Op zomerse dagen zoeken de leerlingen kleine beestjes om te bestuderen en worden de gymlessen op mooie dagen buiten op het veld gegeven Verder lopen we o.a. regelmatig een natuurpad met de leerlingen, staat er in de school altijd een seizoenstafel, kweken kinderen eigen tomaatjes en paprika’s in een tuintje, zoeken we mooie herfstbladeren en kastanjes in het “Kerkebos” in de herfst en schaatsen we in de winter onder leiding van de plaatselijke ijsclub op de “ring” achter de school!

De sfeer is gemoedelijk; ouders lopen gemakkelijk de school binnen, de drempels zijn letterlijk en figuurlijk laag.

“De Zwaluw” is een dislocatie van de openbare basisschool “de Pionier” in Amstelveen, met een eigen beleid, visie en missie. Openbaar wil zeggen dat leerlingen van elke godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging bij ons welkom zijn. Onze school is klein; gemiddeld bezoeken 110 leerlingen onze school.

KSH Kidsclub De Zwaluw
Pastoor van Zantenlaan 10
1189 WD Nes aan de Amstel
T: 0297-583262
LRK nummer: 635128834
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
KSH Kidsclub Zwaluw
Pastoor van Zantenlaan 10
1189 WD Amstelveen
Netherlands