Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

KSH Kidsclub de Wereld op Zuid is een buitenschoolse opvang met plek voor 120 kinderen.  Kidsclub de Wereld op Zuid  is gevestigd op de Schere 39 te Rotterdam. Kidsclub de Wereld op Zuid maakt deel uit van  stichting de Wereld op Zuid en wij delen de locatie met 2 basisscholen, stichting Pameijer en verschillende andere divisies. Bij Kidsclub de Wereld op Zuid bieden wij de kinderen uitdagende en ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. Dit doen wij in de vorm van workshops waar de kinderen zelf voor mogen kiezen.

Ook voor de ouders bieden we graag zoveel mogelijk service zodat zij de zorg voor hun kinderen goed met werk of studie kunnen combineren

Wij bieden de kinderen ruimtes met veel mogelijkheden. Zo is er een theatherkamer met een podium waar jij je dansmoves en acteer kunsten goed kan laten zien. In de dans en theaterruimte worden regelmatig leuke dansworkshops georganiseerd. Bij het binnenkomen van onze Kidsclub sta je in een mooie grote keuken waar de kinderen in hun Kinderkookcafé de lekkerste gezonde hapjes en maaltijden bereiden, een ontbijt of warme maaltijd kunnen nuttigen.                                                             

Iedere basisgroep heeft zijn eigen ruimte. Hier hebben zij hun eigen plekje om te eten, drinken en  activiteiten uit te voeren. Na het fruitmoment worden de ruimtes gebruikt door alle kinderen. Zo is er een vaklokaal, bibliotheek en 2 grote gymzalen waar de Kidsclub gebruik van kan maken. Op loopafstand van Kidsclub de Wereld op Zuid zijn een grote speeltuin en kunnen wij lopend met de kinderen naar het Zuiderpark waar we graag met de kinderen naar toe gaan. Ook spelen we graag een potje voetbal op het grote Plein voor de vestiging.

Activiteiten, workshops en vakantieprogramma

Elke dag worden er per basisgroep activiteiten en/of workshops aangeboden waarbij de creatieve, sociale en cognitieve ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd wordt. Zo worden er bijvoorbeeld kookworkshops gegeven in het kinderkookcafé, sport en dans activiteiten in de dans en georganiseerd in de theatherkamer en gymzalen en vinden er o.a. creatieve workshops plaats in ons alterlier. Tijdens de vakantie werken we met thema’s. Elke dag worden er verschillende activiteiten aangeboden die betrekking hebben op het aangeboden thema. Ook gaan we in de vakanties minimaal één keer in de week op uitstapje en/of bezoeken we onder andere musea en speeltuinen.

Openingstijden

KSH Kidsclub de Wereld op Zuid is op werkdagen open van 07:00 tot 19:00 uur. Op aanvraag bieden wij opvang aan vanaf 06:30 uur. De locatie kent geen sluitingsdagen behalve de officiële feestdagen, zoals 2e Paasdag, Pinksteren en de kerstdagen.
Ook is de opvang open tijdens reguliere schoolsluitingsdagen van de scholen. 

Opvangvormen

KSH Kidsclub de Wereld op Zuid biedt opvang aan kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 13 jaar.

Het betreft daarbij de volgende pakketkeuzes :

 • VSO /Voorschoolse opvang (van 07:00 uur tot start school)
 • Verlengde VSO / verlengde voorschoolse opvang (vanaf 06:30 uur tot start school)
 • NSO / Naschoolse opvang (na schooltijd tot 19:00)
 • BSO / Buitenschoolse opvang (zowel VSO + NSO als vakantieopvang)
 • Vakantieopvang /(opvang tijdens schoolvakanties)
 • Flexibele pakketten 

Opvang tijdens reguliere schooldagen (zoals studiedagen) behoort standaard tot het pakket.

Basisgroepen

KSH Kidsclub de Wereld op Zuid heeft 5 basisgroepen en is als volgt ingedeeld:

 • De Pluto’s, een groep van 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar
 • De Boefjes, een groep van 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar
 • De Goofy’s, een groep van 24 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar
 • De Hiawata’s, een groep van 24 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar
 • Williewortel en de lampjes, een groep van 24 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar

Locatie

In het hartje van de zuidwijk is KSH Kidsclub de Wereld op Zuid  gevestigd in een multifunctionele accommodatie. In ‘de Wereld op Zuid’ werken vijf organisaties : Basisschool De Christophoor, Basisschool De Toermalijn, Kinderdagcentrum Ellemare onderdeel van DC Pameijer, Peuter en Co peuterspeelzalen en Kinder Service Hotels, zowel Kidsclub als kinderdagverblijf. Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor gezamenlijk gebruik, zoals de centrale hal, de gymzalen, de bibliotheek en de danszaal. Voor activiteiten en workshops maken wij regelmatig gebruik van deze ruimtes.

Scholen

Deze vestiging werkt samen met de volgende scholen:

 • Basisschool de Christophoor
 • Basisschool de Toermalijn locatie Schere
 • Basisschool de Toermalijn locatie Hijkerveld
 • Basisschool Steven Stemerding

Kinderdagverblijf

Bij de locatie Wereld op Zuid is ook KSH KDV Wereld op Zuid gevestigd. Dit is een kinderdagverblijf voor kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar.

KSH Kidsclub Wereld op Zuid
Schere 39
3085 DT Rotterdam

Postadres:
Postbus 53206
3008 HE Rotterdam

T 010–4816638
LRK nummer: 134930988 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
KSH Kidsclub Wereld op Zuid
Schere 39
3085 DT Rotterdam
Netherlands