KSH KDV Buskes

KSH KDV de Buskes is een uniek kinderdagverblijf en onderdeel van IKC de Buskes.

De visie van KSH is “Het moet gewoon leuk zijn” zie je overal terug. Kinderen kunnen kiezen uit diverse hoekjes waar ze heerlijk kunnen spelen, afgestemd op hun belevingswereld. Denk bijvoorbeeld aan een huishoek, leeshoek en constructiehoek of een baby hoek waar de baby’s ongestuurd kunnen kruipen en spelen. Ook kunnen de kinderen aan tafel puzzelen, met duplo spelen of een auto baan maken. Er wordt dagelijks met de kinderen buiten gespeeld. Op het kinderdagverblijf bieden wij ook jaarlijks workshops aan, zo hebben wij al eens workshops peuteryoga of peutervoetbal gedaan.

De omgeving straalt rust uit en spreekt kinderen aan op hun eigen niveau. Het dagritme dat gevolgd wordt zorgt voor rust en regelmaat. Op de buitenspeelplaats kunnen kinderen heerlijk rennen en hun motoriek ten aanzien van diverse activiteiten verder ontwikkelen. Tijdens deze ontdekkingstocht staan wij naast het kind om structuur, veiligheid en voldoende uitdaging te bieden.

KSH biedt op deze locatie in de ochtend het zogenaamde Peuterarrangement aan. Het werken met de peuters, is vergelijkbaar met het traditionele peuterspeelzaalwerk. Het verschil is dat kinderen, die gebruik maken van de kinderopvang langer in dezelfde groep kunnen blijven, dus ook vóór en ná het aanbod van het Peuterarrangement.

Speerpunten

Enkele speerpunten van de dagopvang:

 • Aanbod van VVE programma Uk en Puk
 • Ervaren professionele medewerkers
 • Terugkerende jaarfeesten
 • Jaarlijkse peuteractiviteiten
 • Mogelijkheden in de omgeving om te wandelen / naar een speeltuin te gaan
 • Aanbod van verse warme maaltijd als lunch en de mogelijkheid voor broodmaaltijd in de avond. 
 • Ruime openingstijden 
 • Geen sluiting voor studiedagen of tussen de kerstdagen en Oud en Nieuw
 • Luiers, ontbijt, lunch en tussendoortjes, Babyvoeding Nutrilon 1 of 2 zijn in de kosten inbegrepen.

Programma

Ben ik in Beeld

Op het KDV werken wij met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma “Ben ik in Beeld”. Onderdeel van Ben ik in Beeld is: Uk en Puk. Samen met de vrolijke hand pop Puk beleven de kinderen de leukste avonturen en wordt tegelijkertijd op speelse wijze aandacht besteed aan taal en de eenvoudige beginselen van het rekenen en andere ontwikkelingsgebieden.

Spelenderwijs brengen wij de kinderen vaardigheden bij ter bevordering van een soepele overgang naar de basisschool. Door een eenduidige lijn, samenwerking, overleg en warme overdracht zal een kind zich snel op de nieuwe plek veilig voelen wat het leerproces ten goede komt. Het programma houdt rekening met verschillen in (taal)ontwikkeling binnen een groep.

Daardoor is het niet alleen geschikt voor kinderen met een taalachterstand, maar krijgen juist ook taalvaardige kinderen voldoende uitdaging. Ben ik in Beeld is samen met het programma van Uk en Puk en volwaardig VVE programma.

UK & Puk

Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van baby’s, dreumesen en peuters. Bij elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor drie leeftijdsgroepen. Deze activiteiten kunnen makkelijk ingepast worden in de dagelijkse gang van zaken.

In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. Er worden tips gegeven voor de inrichting van de speelleeromgeving en het inzetten van materiaal.

Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen!

Openingstijden

Het kinderdagverblijf is op werkdagen open van 07:00 tot 19:00 uur. De locatie kent geen sluitingsdagen behalve de officiële feestdagen, zoals Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en de kerstdagen.

Opvangvormen

KSH KDV De Buskes biedt dagopvang aan kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar.

Basisgroepen

KSH KDV De Buskes heeft 2 basisgroepen :

 • De lieveheersbeestjes: Een verticale groep van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.
 • De Vlindertjes: Een verticale groep van 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Locatie

Het kinderdagverblijf bevindt zich in Zevenkamp (Rotterdam) in de Ds. J.J. Buskesschool. Samen met de basisschool vormen wij IKC de Buskes.

Kidsclub

Bij de locatie is ook KSH Kidsclub de Buskes gevestigd. Dit is een buitenschoolse opvang voor kinderen die naar de basisschool gaan (4-13 jaar).

KSH KDV De Buskes 
Ben Websterstraat 3
3069 XJ Rotterdam
T: 010-2207918
LRK nummer:  451472299
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype
KSH KDV Buskes
Ben Websterstraat 3
3069 XJ Rotterdam
Nederland