Toelichting tarieven kinderdagverblijven

Op deze pagina treft u de tarieven kinderdagverblijven aan. Onderstaand treft u een vraag en antwoord aan die meer duidelijkheid geeft over onze tarieven. Om een duidelijk beeld te krijgen van maandelijkse netto-kosten van de kinderopvang is het mogelijk een indicatie te berekenen.

Zijn de uurtarieven van KSH gelijk aan de maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag ?

Wij streven ernaar onze basis uurtarieven zoveel mogelijk gelijk te houden met de maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag. Als dit verschil tussen deze tarieven te groot wordt betaalt u een veel hogere eigen bijdrage. In 2021 zijn de basistarieven van KSH gelijk met de maximum vergoeding kinderopvangtoeslag. 

Zijn er verplichte vakantieweken per jaar ?

Nee, u hoeft niet verplicht één of meer weken vakantie per jaar op te geven.  U bepaalt helemaal zelf of en wanneer u op vakantie gaat.

Gaat u op vakantie dan verzoeken wij u wel u kind tijdig af te melden in het ouderportaal voor die dagen zodat wij wel efficiënt kunnen plannen en u een fijne vakantie kunnen wensen.

 

Kent het kinderdagverblijf sluitingsdagen?

Nee, het kinderdagverblijf is iedere werkdag open, behalve tijdens de officiële feestdagen, zoals o.a. 2e Pinksterdag, Hemelvaart, Koningsdag en 1 keer per 5 jaar op bevrijdingsdag.

Is de babyvoeding inbegrepen in de tarieven ?

Jazeker, u hoeft geen babyvoeding  mee te geven of extra te betalen. De babyvoeding (Nutrilon 1 en/of 2) zijn inbegrepen in de tarieven.

Heeft KSH studiedagen waarbij de locaties gesloten zijn?

Onze medewerkers volgen naast hun werk vaak ook nog opleidingen of cursussen. Maar wij hebben geen studiedag(en) waarop locaties gesloten zijn.

Zijn de luiers inbegrepen in de tarieven ?

Jazeker, u hoeft geen luiers mee te geven of extra te betalen. De luiers (Pampers) zijn inbegrepen in de tarieven.

Is het kinderdagverblijf gesloten tussen kerst en oud en nieuw?

Nee, ook tijdens de kerstvakantie zijn onze locaties open zodat u gewoon kunt werken of uw traject/opleiding kan volgen.

Is de middagmaaltijd inbegrepen in de tarieven ?

Jazeker, waar mogelijk krijgen de kinderen op het kinderdagverblijf een warme maaltijd tijdens de lunch. Dit is inbegrepen in de tarieven.

Zijn er afwijkende uurtarieven ?

Wij werken zo veel mogelijk met 1 basisuurtarief. Voor een aantal diensten bereken wij wel een opslag, zoals flexibele opvang of opvang in wisselende weken.