Toelichting tarieven buitenschoolse opvang

Op deze pagina treft u de tarieven buitenschoolse opvang aan. Onderstaand treft u een vraag en antwoord aan die meer duidelijkheid geeft over onze tarieven. Om een duidelijk beeld te krijgen van maandelijkse netto-kosten van de kinderopvang is het mogelijk een indicatie te berekenen.

Zijn de uurtarieven van KSH gelijk aan de maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag ?

Wij streven ernaar onze basis uurtarieven zoveel mogelijk gelijk te houden met de maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag. Als dit verschil tussen deze tarieven te groot wordt betaalt u een veel hogere eigen bijdrage. In 2021 zijn de basistarieven van KSH gelijk met de maximum vergoeding kinderopvangtoeslag. 

Zijn er verplichte vakantieweken per jaar ?

Nee, u hoeft niet verplicht één of meer weken vakantie per jaar op te geven.  U bepaalt helemaal zelf of en wanneer u op vakantie gaat.

Gaat u op vakantie dan verzoeken wij u wel u kind tijdig af te melden in het ouderportaal voor die dagen zodat wij wel efficiënt kunnen plannen en u een fijne vakantie kunnen wensen.

 

Kent de BSO sluitingsdagen?

Nee, de buitenschoolse opvang is iedere werkdag open, behalve tijdens de officiële feestdagen, zoals o.a. 2e Pinksterdag, Hemelvaart, Koningsdag en 1 keer per 5 jaar op bevrijdingsdag.

Is deelname aan workshops, activiteiten of zwemlessen gratis ?

U hoeft niets te betalen voor workshops, activiteiten of bijvoorbeeld de zwemlessen die wij aanbieden. 

Heeft KSH studiedagen waarbij de locaties gesloten zijn?

Onze medewerkers volgen naast hun werk vaak ook nog opleidingen of cursussen. Maar wij hebben geen studiedag(en) waarop locaties gesloten zijn.

Heeft KSH ook bijvoorbeeld 46 of 48 weken pakketten?

Nee, dit zijn vaak pakketten waarbij de totale bruto jaarkosten iets lager zijn dan het 52 weken pakket, maar waarbij de uurtarieven hoger liggen waardoor u uiteindelijk een hogere netto eigen bijdrage betaald. Vaak zijn de netto kosten per jaar voor u net zo hoog of zelfs hoger.

Is de buitenschoolse opvang gesloten tussen kerst en oud en nieuw?

Nee, ook tijdens de kerstvakantie zijn onze locaties open zodat u gewoon kunt werken of uw traject/opleiding kan volgen.

Zijn er afwijkende uurtarieven ?

Wij werken zo veel mogelijk met 1 basisuurtarief. Voor een aantal diensten bereken wij wel een opslag, zoals flexibele opvang of opvang in wisselende weken.

De school heeft een schoolsluitingsdag, wat zijn hiervoor de extra kosten ?

Heeft de school van uw kind een schoolsluitingsdag opgenomen in de jaaragenda van de school en uw kind gaat normaal gesproken op die dag naar de BSO, dan wordt uw kind gewoon door ons opgevangen. U hoeft daar dus geen extra uren of een afwijkend tarief voor te betalen.  

Heeft KSH ook een 40 weken pakket, voor alleen tijdens de schooldagen ?

Nee, zo’n pakket is alleen aan te bieden waarbij de uurtarieven ver boven de maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag uitkomen. De Belastingdienst/Kinderopvangtoeslag kent immers geen variatie in tariefsoorten. U zou dus een zeer hoge eigen bijdrage betalen.

De kosten die wij maken bij de opvang van uw kind bij 40 weken pakket zijn nagenoeg gelijk als bij een 52 weken pakket, de huisvesting- en personeelskosten lopen ook in de andere 12 weken gewoon door.