Stichting KSH Kinderfonds

meisje op driewielerHet management, de medewerkers en de kinderen bij KSH hebben zich sinds de opening van de eerste twee vestigingen in 2002  ingezet tot het ondersteunen van goede doelen. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en is de onderneming gegroeid tot een twintigtal vestigingen met meer dan 250 werknemers en komen er zo’n 1800 kinderen per week bij ons in de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangcentra en peuterspeelzalen. Met de groei van de onderneming is ook het aantal activiteiten ten gunste van goede doelen toegenomen. Enige structuur en beleid ten aanzien van deze activiteiten werd daarom steeds meer wenselijk en daartoe werd Stichting “KSH-Kinderfonds” opgericht

Doelstelling

De stichting zet zich ervoor in om mondiaal projecten of initiatieven te ondersteunen die tot doel hebben om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en/of het leefklimaat van kinderen te verbeteren. Dit doen wij door middel van het werven van donaties, het organiseren van benefiet-evenementen en het organiseren van inzamelingsacties.

De Stichting

Het unieke aan het KSH Kinderfonds is dat bij de activiteiten die worden ontplooid er altijd kinderen betrokken worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het verzorgen van optredens, het meewerken tijdens benefiet-evenementen, het vervaardigen en verkopen van kinderkunst of het meewerken aan geldinzamelingsacties. Op deze wijze worden Nederlandse kinderen op een leuke en leerzame manier betrokken bij het verbeteren van de leefomstandigheden van andere kinderen op deze wereld.

Ieder jaar wordt er door het stichtingsbestuur in samenspraak met het comité van aanbeveling een nieuw project geselecteerd dat gedurende één jaar middels bovengenoemde acties ondersteund wordt. De inzet van medewerkers en kinderen van KSH, scholen en vele anderen is daarbij een belangrijke factor tot succes. De stichting wordt in stand gehouden door vrijwilligers er zijn dus geen bezoldigde bestuursleden of medewerkers.