Hoe kunnen we helpen?

Categorieën

Visie

<<< Terug naar vorige pagina

‘Het moet gewoon leuk zijn!’

Kijken, luisteren en begrijpen bij KSH

Respect en gelijkwaardigheid staan centraal

Heel simpel, bij KSH is het in de allereerste plaats gewoon leuk voor kinderen. Kinderen komen er graag. Of ze nu heel klein zijn of al in de hogere groepen van het basisonderwijs zitten. Ze vinden er vriendjes, ze vinden er van alles om mee te spelen en ze vinden er pedagogisch medewerkers waarbij ze met van alles terecht kunnen. Kortom: een gezellige, vertrouwde plek. Een plek die kleurrijk is, waar ze veel verschillende dingen kunnen doen. Waar ze ook veel kunnen leren, maar waar ze in de allereerste plaats gewoon zichzelf mogen zijn.

Die plek willen wij aan kinderen bieden, op een stimulerende, veilige en verantwoorde manier, zodat kinderen zich vrij en onbevangen kunnen ontwikkelen.

Kinderen zijn onze eerste inspiratiebron als het gaat om goede en verantwoorde kinderopvang. We stemmen veel af met de ouders. We laten ons inspireren door pedagogen, maar uiteindelijk geven kinderen zelf aan wanneer de kinderdagopvang en de Kidsclub voldoet. In onze visie staat het kind dan ook centraal.

Maar wat betekent het nu dat ‘het kind centraal staat’? En wanneer is het ‘leuk en vertrouwd’ voor kinderen? Wij hebben daar inmiddels veel ervaring in opgedaan en wij niet alleen. We maken in ons werk gebruik van inspirerende wetenschappers en pedagogen. Kenmerkend is dat in al deze visies kinderen centraal staan. Over een aantal inspirators vertellen we graag wat meer en ook hoe wij sommige aspecten van hun visie gebruiken in ons werk.

Was dit artikel behulpzaam?
1.5 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 100%
How can we improve this article?
Inhoudsopgave