Hoe kunnen we helpen?

Categorieën

Tussenschoolse opvang (TSO)

U bent hier:
<<< Terug naar vorige pagina

De tussenschoolse opvang (TSO); oftewel het “overblijven”; verzekert een professionele aanpak van overblijven op school en vindt meestal in de ruimten van de BSO plaats. De opvang wordt door gekwalificeerd personeel uitgevoerd en de hulpouders krijgen instructie en begeleiding. Het sociale effect van professioneel georganiseerde tussenschoolse opvang is groot.

Op vestigingen met TSO met maaltijdvoorziening krijgen alle kinderen dezelfde gevarieerde maaltijd geserveerd, waarbij ze een groot deel van hun dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit is bevorderlijk voor de gezondheid van de kinderen en verbetert hun leerprestaties. De praktijk wijst uit dat het gezamenlijk nuttigen van dezelfde maaltijd er voor zorgt dat kinderen beter gaan eten en zich sneller tafelmanieren en onderlinge omgangsvormen eigen maken.

KSH voert deze vorm van opvang uit in opdracht van de scholen. Er wordt dan ook geen overeenkomst tussen KSH en de ouder gesloten. Deze vorm van opvang valt niet onder de Wet op de Kinderopvang. De kosten hiervan komen niet in aanmerking voor vergoeding middels de kinderopvangtoeslag.

Inschrijving voor de TSO is niet mogelijk via het KSH-ouderportaal. Via de vestigingen waar TSO aanwezig is krijgt u informatie over de werkwijze.

Was dit artikel behulpzaam?
0 out Of 5 Stars
5 Stars 0%
4 Stars 0%
3 Stars 0%
2 Stars 0%
1 Stars 0%
How can we improve this article?
Inhoudsopgave